Terrassen

In Leiden kun je op heel wat plekken in het centrum op het terras zitten! Kom naar B&B Hart van Leiden en probeer die terrassen gewoon allemaal een keertje. Niets zo leuk als zelf op ontdekking gaan en sommige terrassen vind je vanzelf. Maar als je het ons vraagt….. Een paar mooie, grote en ook kleine terrassen.

Annie’s

Het terras van Annie’s is legendarisch. Een heerlijk drijvend terras waar je kunt genieten van je gezelschap, de zon, een hapje en een drankje.

Barrera

Ook bij Barrera komen we graag, vooral overdag. Het is een prachtige plek, op het o zo mooie Rapenburg. ‘s Avonds vind je er heel veel studenten.

Proeflokaal 1574

Ook bij Proeflokaal 1574 zit je heerlijk aan het water. En de meest fantastische wijnen met -als je dat wilt- een lekker hapje er bij. Heel feestelijk!

Hortus Botanicus

Het terras van de Hortus Botanicus Leiden is oogstrelend mooi. Ga hier hier naar toe om te dromen, nieuwe ideeën te krijgen, je geliefde iets moois toe te fluisteren of gewoon om te lunchen. Midden in de binnenstad van Leiden in de oudste botanische tuin van Nederland. De Hortus botanicus is aangelegd in 1590(!) door Carolus Clusius en uitgebreid in de eeuwen daarna. Na vier eeuwen zijn lang verzamelen, verzorgen en bestuderen is daar zo’n prachtige collectie tot stand gebracht.

Huiskamer van Leiden

Sinds september 1121 is de Pieterskerk het centrum van de stad Leiden, dat is dit jaar 900 jaar! Door alle eeuwen heen kwamen Leidenaren en bezoekers van de stad naar de Pieterskerk om elkaar te ontmoeten en met elkaar te verbinden. Ook nu de Pieterskerk Leiden geen kerkelijke functie meer heeft, blijft het monument een centrale rol vervullen als de ‘Huiskamer van Leiden’. Loop rond in 900 jaar geschiedenis, bezoek de tentoonstelling of klim op de schommel die in het schip hangt! Ondanks de grootte van de kerk is het door de aankleding toch een knusse plek om te zitten. Er is veel lekkers te eten en drinken. Wel even reserveren: https://wwc.resengo.com/stichting_pieterskerk_leiden_l?DBSUID=ECD48ABD-DFF5-4D7D-AC98-0F485D832084