Pluk je pesto

Daphne woont dichtbij Leiden en heeft een enorme en inspirerende kennis van planten. Ga eens op pad met Daphne voor een wildplukwandeling!. Zo kom je op plekken waar je anders misschien niet komt en leer je welke planten eetbaar zijn en welke je, met respect voor de natuur, kunt oogsten ‘in het wild’.

Een wildplukwandeling die op de agenda van DAPHNE  STRUINT staan, is een struintocht waarbij eetbare natuur de hoofdrol speelt. De wandeling zelf duurt ongeveer 2 uur, maar je loopt maar 3 tot 4 km. Want op elke vierkante meter vind je vaak al 5 wilde groenten en kruiden. Tijdens deze tocht struin je door een natuurgebied, park of landgoed op zoek naar eetbare wilde planten die in overvloed aanwezig zijn. Ook leer je welke planten je beter niet in je mond kunt stoppen. Daarnaast vertelt Daphne verhalen, wilde planten-weetjes, maar ga je natuurlijk ook proeven! Gedurende de tocht verzamel je je eigen thee-melange. De struintocht eindigen we met een kopje vers geplukte thee en een door haar meegenomen wild hapje passend bij het seizoen.

Privé wildplukwandeling

Met je eigen gezelschap op pad op een moment dat het jullie uitkomt? Dat kan ook! Tijdens een privé wildplukwandeling van Daphne STRUINT ga je 1,5 uur samen met haar op pad en proef je ondertussen de lekkerste wilde natuur. Daphne zit vol verhalen en wilde planten-weetjes en leert je hoe je de planten kunt herkennen. Tijdens de tocht  verzamel je je eigen thee en pesto-ingrediënten. Na afloop krijgen je de rest van de ingrediënten mee naar huis, zodat je thuis direct een wilde pesto kunt bereiden. Als je dit van te voren overlegt, maakt Hart van Leiden kok Arthur graag een bijzonder hapje voor jullie. Ook krijg je nog een boekje met recepten cadeau.

Prijs: tot 4 personen € 150,00

Datum: samen overeen te komen

Duur: 1,5 uur

Locatie: Polderpark Cronesteyn, Leiden / Klinkenbergerplas, Oegstgeest