Restaurants

Leiden heeft erg goede restaurants in verschillende prijsklassen. Met een kok aan boord genieten we daar zelf regelmatig van. Toch is het best lastig om te adviseren waar je het beste uit eten kunt gaan, want dat is letterlijk een kwestie van smaak. We hebben verschillende favorieten, maar hebben ook nog genoeg te ontdekken.

In den Doofpot

Restaurant In Den Doofpot, https://www.indendoofpot.nl, vinden we echt een pareltje. Gerechten die de historie van Leiden weerspiegelen, hoe bijzonder is dat! Helemaal feestelijk is het om eerst te varen met de IDD-sloep (met heerlijk hapje en drankje), dan het diner daar te genieten en daarna in onze luxe suite te slapen. Neem contact op over dit bijzondere arrangement!

Trattoria Italiana City Hall, www.restaurantcityhall.nl, is te vinden in het historische stadhuis midden in het levendige hart van Leiden. Een plek met minstens zo veel karakter als het iconische pand dat uitkijkt over de beroemde Nieuwe Rijn. Italiaanse gerechten en geen zorgen, er staat een Italiaan in de keuken. En, een heerlijk en ruim terras! Je kunt er terecht voor lunch en diner.

Een andere liefde is Het Prentenkabinet, www.prentenkabinet.nl. Dit fantastische restaurant ligt in de prachtige oude Pieterswijk van Leiden en heeft aan de achterkant een idyllisch tuin waar je kunt eten. De bediening is deskundig en attent. Je voelt je absoluut verwend. Een bijzondere sfeer in het eeuwenoude pand, super sfeervol!

Bocconi, www.bocconi.nl. Eten bij Bocconi is een beetje op reis gaan en toch in Leiden blijven. Italië overspoelt je als je binnenkomt. Heerlijk qua sfeer en qua eten! Er zijn maar een paar tafels en dat maakt het heel persoonlijk en bijzonder om er te zijn. En het eten?! Een Italiaans feestje! Je kunt er ook allerlei verrukkelijks uit Italië kopen.

Eten bestellen

Een heerlijk dinertje is zo geregeld, ook nu de horeca dicht is. Bestellen én de Leidse horeca steunen. Dat kan via:

www.lekkerinleiden.nl

De plek waar je online alle Leidse horeca vindt die aan bezorgen of afhalen doet. Handig allemaal bij elkaar. En doordat je rechtstreeks naar de website van het restaurant gaat, is de Leidse ondernemer de enige die aan jouw bestelling verdient. Iets dat de horeca momenteel goed kan gebruiken. Dit digitale doorgeefluik is gemaakt door Leidse ondernemers voor Leidse ondernemers, uit liefde voor onze stad.

En wat let je om, terwijl je op de bezorgservice wacht, de tafel mooi te dekken ( wij zorgen voor borden, bestek, glazen en servetten), nog even onder de douche te springen of wat extra leuks aan te trekken?! Maak er een mooi, klein feestje van! En ben je klaar, dan app je ons voor de afwasservice!