Bijzonderheden

U verblijft in een 18de eeuws Rijksmonument. Weliswaar is dit pand modern verbouwd maar toch mocht niet alles worden aangepast. Zo is er bijvoorbeeld geen lift en mag deze ook niet worden aangelegd vanwege de historische waarden van het pand. De smalle trappen zijn uit de 18de eeuw en worden naar moderne maatstaven soms wat minder comfortabel ervaren.

Voor mensen die moeilijk ter been zijn kan dit een probleem zijn. Wij raden hen dan ook af deze kamers te boeken. Zie ook het hoofdstukje over de trappen hieronder.

Betaling en annulering

Als u bij ons op de website boekt kunt u o.a. kiezen uit betaling per “Bankoverschrijving” of PayPal. Kiest u voor “Bankoverschrijving” dan dient u er zelf nog voor te zorgen dat u het door ons opgegeven bedrag na uw reservering op onze bankrekening NL51 INGB 0006 0998 20 t.n.v. B&B Hart van Leiden wordt overmaakt. Doet u dat in ieder geval 5 dagen voor uw check-in datum.

Daar staat dan tegenover dat u geen fee betaald. In het te betalen bedrag is de toeristenbelasting die wij moeten afdragen al meegenomen. Als u via andere kanalen boekt dan moet de toeristenbelasting nog bij binnenkomst betaald worden. Dit kan per pin of contant.

U annuleert gratis als u langer dan 5 dagen voor de check-in datum annuleert. Annuleert u tussen de 5 en de 0 dagen voor de check-in datum dan rekenen wij hiervoor 75% van het te betalen bedrag.

Heeft u last van verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Of heeft u last van koorts en/of benauwdheid? Overleg dan samen met ons om uw verblijfsdata te verplaatsen. In de meeste gevallen kan dat zonder extra kosten.

Annuleringsregeling Corona tot 1 juni

Veel bedrijven in de hospitality branche en horeca zijn ernstig getroffen door de uitbraak van het Corona virus. Dat geldt ook voor ons. Bijna alle reserveringen die gepland stonden voor maart, april en mei zijn geannuleerd.

Het onderzoeken van hoe ons bedrijf verder kan gaan bracht bij ons veel werk met zich mee. We hebben er hard aan gewerkt om zo snel mogelijk op deze annuleringen te reageren.

Het gaat om drie soorten boekingen:

 1. Boekingen die minder dan 14 dagen voor de incheck datum worden geannuleerd;
 2. Boekingen die minder dan 30 dagen voor de incheck datum worden geannuleerd;
 3. Boekingen die meer dan 30 dagen voor de incheck datum worden geannuleerd.

U kunt zelf nakijken wat voor u van toepassing is. De boekingen onder 1 en 2 hebben volgens de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden eigenlijk geen recht op restitutie. In normale omstandigheden zijn we graag coulant met het terugbetalen van annuleringen. Nu zijn het er simpelweg teveel. Dit zou het einde betekenen van onze prachtige B&B. Dit betekent dus dat wij het reserveringsbedrag niet kunnen terugbetalen.

Bij optie 3 onderscheiden we:

 • De gasten die nog niet hebben betaald. U kunt kosteloos annuleren.
 • Gasten die geboekt en betaald hebben via bijvoorbeeld Booking, Airbnb, bedandbreakfast.nl en Expedia kunnen annuleren binnen de gestelde voorwaarden van deze service providers. Ook kunnen zij zich tot de reisverzekering wenden.
 • Tenslotte de gasten die via onze website bnbhartvanleiden.nl hebben geboekt en al hebben betaald. Zij kunnen zich het beste tot de reisverzekering wenden. Wij zijn niet in staat de kosten van de boeking terug te betalen. Wilt u een coupon voor uw volgende boeking, stuur dan een e-mail naar booking@bnbhartvanleiden.nl met uw naam en boekingsdatum.

Het is mogelijk dat u dit een onbevredigend aanbod vindt. Misschien helpt deze gedachte. Bij ons en andere bedrijven dreigt de schade zo op te lopen dat we onze B&B en ons huis kwijt raken. B&B’s geven kleur en variatie aan uw vakanties. We hopen dat u samen met ons zich wilt inzetten om het huidige B&B aanbod te behouden. Alvast onze hartelijke dank!

Gebruik van coupon-code

U kunt vanaf 1 mei kamers reserveren met een door ons aan u verstrekte coupon-code. Bij het afrekenen krijgt u dan de optie om een code in te brengen. Deze korting geldt alleen voor de “Driepersoonskamer met keuken” en “Luxe driepersoonskamer met jacuzzi”.

Voorwaarden coupon-code gebruik.

Op het inleveren van de coupon-code zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 1. De couponcode is alleen in te wisselen als u via onze website reserveert;
 2. De coupon kan alleen worden ingeleverd door degene die had geboekt en is dus niet overdraagbaar naar andere gasten;
 3. Gezien het hierboven staande geldt ook dat u onder dezelfde naam moet boeken als de reserveringsnaam die u heeft gebruikt voor de boeking die u nu bij ons heeft gedaan;
 4. Bij iedereen die een coupon code gebruikt zullen we voor de nieuwe boeking definitief wordt eerst controleren of aan voorwaarden 2 en 3 is voldaan;
 5. De coupon code dient u voor 1 mei 2021 in te leveren. Daarna is deze niet meer geldig.

Mocht u in dit proces vastlopen dan kunt u ons altijd even mailen, het e-mail adres is: booking@bnbhartvanleiden.nl

Huisregels

Wij gunnen iedereen in onze B&B een rustig en prettig verblijf. Ondanks dat de vloeren bij de verbouwing van geluidsisolatie zijn voorzien is het huis toch gehoriger dan de meeste moderne huizen. Daarom vragen wij u de volgende regels in acht te nemen:

 • Als u laat bij onze B&B aankomt probeer dan zo rustig mogelijk naar boven te lopen. Praat niet onnodig hard en houd rekening met het feit dat andere gasten mogelijk al slapen.
 • Als u op uw kamer bent wees u er dan van bewust dat ook andere recht hebben op een rustig verblijf en draai dus geen harde muziek of zet het geluid van uw eigen meegebrachte apparaten niet onnodig te hard.

Niet roken beleid

Het is bij ons niet toegestaan te roken in de ruimtes in en om de kamers. Ook mag er op het perceel niet gerookt worden. Dat betekend dat het niet is toegestaan voor de deur te roken. Wij houden daar toezicht op en zullen u aanspreken als u zich niet aan deze regel houdt.

Geen drugs

Het is niet toegestaan in het pand of op het perceel drugs te gebruiken. Wij houden daar toezicht op en zullen u aanspreken als u zich niet aan deze regel houdt.

Trappen

Als u moeilijk ter been bent, last heeft met het lopen van trappen of als u last heeft van andere beperkingen met bewegen dan raden we u onze kamers op de 1ste en 2de verdieping af. Deze kamers zijn alleen te bereiken met een trap die vooral naar boven toe soms lastig kan zijn als je al wat moeilijker trappen loopt.

Voor deze groep gasten hebben wij ons Tuin appartement beschikbaar. Als u de categorie “begane grond” bij het zoeken naar kamers ingeeft dan ziet u dit appartement direct verschijnen.

Wij waarschuwen onze gasten altijd voor dit punt, mochten zij dit advies niet opvolgen dan kunnen wij achteraf niet aansprakelijk worden gesteld voor enige schade van welke aard dan ook.

Disclaimer

Deze website is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. We zijn echter niet aansprakelijk te stellen voor eventuele onjuistheden of onvolkomenheden op deze website. Ook kunt u geen aanspraken op vergoeding of andere compensatie maken bij geconstateerde onvolkomenheden.